Nyheder

Nyheder

Nyheder

16/4 2020

Forældreinformation om genåbning den 17. april

9/9 2019

Så er ferien forbi - (for de flestesmiley) vi er allerede i gang med vores nye læreplanstema i september-oktober-november "Højt at flyve" specielt med fokus på krop, sanser og bevæglese. Følg med på månedsplanerne. Vi glæder os til at arbejde med de planlagte aktiviteter.


2/7 2019

Kort info: Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Husk at tømme barnets garderobe inden ferien, så kan rengøringen komme til i alle kroge. Vi ønsker alle børn og voksne en rigtig god sommerferie. Vi har TOBI undersøgelser fra den 15 august til den 15 oktober - se opslag på Tabulex eller tjek måndesplan for din stue. Der vil i forbindelse med undersøgelserne være vikarer på stuerne.

Rigtig god sommersmiley


28/3 2019

Kort Info: Så skal storegrupperne snart i skole og nye "Storebørn" indtager lokalerne i hus 11. Vi ønsker alle skolebørnene held og lykke med på vejen og velkommen til de nye grupper rundt om i huset. Vi arbejder med de nye "styrkede læreplaner" som i korthed går ud på at vi arbejder meget mere i barnets læringsmiljø end direkte mål for barnet. Vi ser på miljøet på stuen, legepladsen, hverdagsrutinerne - læringsmiljøet er hele barnets liv og hverdag. Vi fortsætter med månedsplaner så husk at holde øje med planerne inde på Tabulex. På Tabulex er al information og beskeder.

Vadehavsprojektet er som altid en klar succes og vi forsøger at følge op med besøg i forår/sommer perioden i Digehytten, skoven og andre spændende steder..


19/12 2018

Vi ønsker alle børn og voksne i Møllehusene en Glædelig Jul og et rigtig Godt Nytår.

Kort info: De nye styrkede læreplaner er vi rigtig godt igang med. Vi laver stadigvæk vores læreplansarbejde og arbejdet med læringsmiljøerne i de moduler/opdeling vi hele tiden har gjort. Næste periode er januar til marts(se månedsplaner) vi tager igen i år ud til Digehytten i vadehavet ved Vester Vedsted med alle børnehave grupperne og i Marbækhytten som en del af vores tilbagevendende vadehavsprojekt. 


10/10 2018

Kære forældre - den 25 oktober 19-21 er der forældremøde med valg til bestyrelse se indbydelse herunder. Vi holder i år, efter valget, forældremøder i alle grupper. Dagsorden til hver gruppe får I fra Jeres stue. Forældremødet 25 okt


7/9 2018

Kort info: Så starter vi igen op med vores læreplanstemaer. Temaet i denne periode er opstået i forbindelse med hanvnens 150 jubilæum. " Jeg er fra havnen" alle grupper i Møllehusene arbejder med temaet og det bliver rigtig spændende at se resultaterne og høre om alle de planlagte ture og aktiviteter. Den nye legeplads, bålhytte og div renovering af legepklads går igang sidst i september. Der vil i den forbindelse være begrænset adgang til områder på legepladsen af sikkerhedshensyn.


29/6 2018

Kort info: Så er det ved at være ferietid og alle børn, forældre og personaler skal have holdt lidt ferie. Vejret er perfekt til ferie lige nu - så lad os nyde det med udeliv og hygge på legepladsen. Sommermånedsplanerne er udgivet på Tabulex og derfor skal I selv huske at holde øje med ture ud af huset på Tabulex. Turenes afholdelse er afhængigt af vejret. HUSK at vi har fællespasning i ugerne 29 og 30 - så hold Jer opdateret om hvor vi er i huset inden ferien.


4/4 2018

Kort info: Så fik vi sendt skolebørnene afsted og er allerede nu godt igang på de nye grupper. Vi ønsker alle skolebørnene held og lykke med på vejen. Vi arbejder med de nye "styrkede læreplaner" som i korthed går ud på at vi arbejder meget mere i barnets læringsmiljø end direkte mål for barnet. Vi ser på miljøet på stuen, legepladsen, hverdagsrutinerne - læringsmiljøet er hele barnets liv og hverdag. Vi fortsætter med månedsplaner så husk at holde øje med planerne inde på Tabulex. På Tabulex er al information og beskeder.

Vadehavsprojektet var en klar succes og vi forsøger at følge op med besøg i forår/sommer perioden i Digehytten og Vadehavscentret.

Omkring strejke og lockout så følg med på - information fra forvaltningen på Tabulex.


19/2 2018

Kort info: Idag er der kommet information ud om organiseringen af børn og personale efter den 1. april. Der kommer en seddel ud på alle graderoberum og opslag på Tabulex fra idag den 19. februar. I år er det en lille storegruppe og det nødvendiggør en lidt anden struktur på grupperne. Mellemgrupperne bilver meget store og storegrupperne bliver meget små. Det har været nødvendigt at mixe grupperne lidt i denne årgang for simpelthen at få fordelt børnene og personaletimerne retfærdigt ud. Resultatet ville ellers have været mere end 30 børn på alle stuerne i mellemgrupperne og kun 14 børn pr gruppe i storegrupperne.

Vi fortsætter med Vadehavs temaet i februar og marts og begynder i denne uge at besøge Marbækhytten. Så husk at holde øje med Tabulex opslag og månedsplanen så I er klar med taske, skiftetøj og flyverdragt når det er Jeres gruppe der skal afsted.

 


11/1 2018

Vores Trivselsvurdering (TOBI) i Januar-marts 2018 er udsat. Vi informerer igen når det genoptages.

3/1 2018

Godt Nytår til Alle børn og voksne i Møllehusene. Kort info: Det er vådt ude - meget vådt... vi er ude hver dag i Møllehusene så sørg for at få tørt skiftetøj med. Tjek hver dag i garderoben. HUSK HUSK HUSK at opdatere Tabulex Stamkort så vi altid har de rigtige oplysninger hvis uheldet er ude. Informationer om aktiviteter, ferieafvikling og meget andet kommer stadigvæk i Tabulex :-). Vi skal afsted til Digehytten og Marbæk i forbindelse med vores Vadehavsprojekt og det er derfor vigtigt at I holder øje med hvornår Jeres barn skal afsted på tur.


21/12

Kort info: Der bliver taget gruppebilleder den 23 januar og der kommer en seddel op på alle rum med tilbud om portrætfoto. Husk at der er fællespasning i hus 13 der er åben 27-28-29 december. Glædelig jul og Godt nytår til alle i Møllehusene - vi glæder os til et spændende og aktivitetsfyldt 2018.


27/11 2017

Kort info: Den 31 oktober havde vi forældremøde i Møllehusene. Der var mødt 124 op og det er rigtig godt. Johny Gammelgaard havde oplæg omkring hjernen og børns udvikling. Der blev valgt nye medlemmer ind i bestyrelsen og der var efterfølgene møde i de enkelte klasselokaler på Vitaskolen, hvor vi havde arrangementet. Referatet kan ses under fanebladet "Bestyrelse". Nu er det snart december måned og vi skal hygge og lave hemmeligheder på stuerne. Husk at tjekke op på beskeder i Jeres Tabulex.


6/9 2017

Kort info: Ja så har vi prøvet regnvejr til vores sommerfest. Vi klarede det med en plan B og sjove aktiviteter indenfor. Tak til alle forældrene for det gode humør - trods regnen - og tak til alle for frugt og kage til dagen. Der er lagt lidt billeder ud på Tabulex - ellers skal I holde øje med billeder fra festen ved grupperummen på opslagstavlerne.


5/9 2107

Kort info: Det har været en temmelig våd sommer, men vi har henover ferieperioden haft en masse spændende projekter og en masse sjove aktiviteter. Vores læreplanstema de næste 3 måneder er "Bondegården" I kan følge med i vores projekter på månedsplanerne og på tavlerne og stuerne. I morgen har vi sommerfest og vejret er for første gang i fare. Hvis vi ikke kan lave bål - laver vi en masse andre sjove aktiviteter på stuerne. Guldgravning mv. kan vi sagtens lave udendørs - så tag regntøj med. Vi glæder os til at se Jer. Vi har deltager rekord i år. 192 børn og 192 voksne. HUSK at opdatere Jeres barns stamkort på Tabulex så vi har telefonnr og mobilnr til hjemmet, job, bedsteforældre mv så vi har en kontakt der kan tage telefonen i tilfælde af sygdom eller ulykke.


27/6 2017

Kort info: Onsdag den 28 juni har vi Ribe tur for de 4 årige. Ferien er lige på trapperne og de første børn er begyndt at holde ferie. Vi forsøger at holde alle 3 huse åbne henover sommeren - men skal muligvis holde fællespasning i en af ugerne i hus 13. Vi informerer løbene om dette og organiserer information til forældre og pladser i den uge det bliver. Husk at børnene får solcreme på hjemmefra om morgenen - vi har oplevet at flere børn ikke er smurt ind hjemmefra. Vi er meget ude og børnene er ikke altid under et solsejl eller i skygge.


7/6 2017

Kort info: Vi har Sct. Hans den 23 juni i Møllehusene - vi laver bål og spiser pølser. Den 9 juni har vi idrætsdag på Atletikstadion ved Blue Water arena. Storegrupperne skal afsted med en masse andre børn fra andre institutioner. Vi har igen i år holdt Børnenes Grundlovsdag - se mini filmen her

Husk at vi udgiver sommerferie månedsplaner for juli og august sidst i juni måned.


15/5 2017

Kort info: Vores telefoner skulle gerne virke fra idag, så forældre i hus 13 igen kan ringe ind på de rigtige indkalds numre. Husk at smøre dit barn med solcreme om morgenen inden I kommer i børnehave - vi smører dem til middag. HUSK at I skal taste sommerferie ind. Det er vigtig for vores fordeling af personale og dermed også vores mulighed for at koordinere vagterne så flest børn, så vidt det er muligt, møder en kendt voksen. Husk at skrive navn i alt skiftetøj, sko og regntøj.


5/4 2017

Kort info: Vi har ændret lidt på gruppenavnene og der er Isbjørne i hus i stedet for Blæksprutter. Navne og telefonnumre er rettet på vores liste på hjemmesiden, men der går lidt før det er rettet på vores telefon indkald når I trykker Jer ind på stuerne. I hus 13 skal Isbjørne trykke Blæksprutter i telefon systemet indtil systemet er opdateret med ny indtalt stemme til indtryk. Til nye forældre - vi modtager sms omkring Jeres barn men vi svarer ikke på sms. HUSK at opdatere Jeres barns stamkort på Tabulex så vi har telefonnr og mobilnr til hjemmet, job, bedsteforældre mv så vi har en kontakt der kan tage telefonen i tilfælde af sygdom eller ulykke.


29/3 2017

Så er det lige før at vi siger farvel til skolebørnene. Vi har haft den skønneste flok skolebørn og det har været fantastisk at se udviklingen og også, at de blev klar til skole :-) i forløbet har vi i den sidste måned haft naturprojekt i Marbæk hytten. Det har været en lidt blandet succes i år.

Vi har evalueret Marbæk projektet i bestyrelsen (se referat fra møde den 15.3) og der har været en del i planlægningen der helt klart kan forbedres til næste gang vi tager afsted. Vi laver en ny plan til næste år og der kommunikeres ud i god tid.

Vi ønsker her fra Møllehusene, at alle de nye skolebørn får en rigtig god skolestart på de nye skoler de skal starte på. Held og lykke fremover og tak for denne gang :-)

Kort Info: den 1. april etablerer vi de nye grupper i Møllehusene (info på Tabulex) og børn og personale hjælper hinanden med de nye grupperum. April måned vil gå med indkøring i de nye grupper, men vi fortsætter med vores læreplaner og der kommer en ny for 2017/2018. Det første tema i april maj og juni - er primært omkring naturen og naturfænomener og hedder "Mariehønen evigglad og insekterne". Læreplanen kommer på hjemmesiden 1. april.


7/2 2017

Kort info: Husk at der er lukket i hus 13 i vinterferien i uge 7. Der skal nyt gulv på i hele fællesarealet og der skal males karme og paneler. Det betyder at vi skal være i hus 11 og hus 9. Vuggestuebørn fra hus 13 skal i nr. 9 og børnehavebørn fra hus 13 skal i hus 11. Vi har ekstra åbnevagter på så der er kendte fra hus 13 om morgenen. Se opslag på tabulex. Til forældre i hus 13 - husk at få skiftetøj og flyverdagter med hjem fredag før ferien - der er ikke adgang i hus 13. Til forældre i hus 11 og 9 - husk at tømme garderoberne - så vi kan låne dem i uge 7 fra hus 13. Vi beklager ulejligheden :-) og håber vi sammen med Jer klarer uge 7

På forhånd tak


24/1 2017

Kort info: HUSK at vi lukker hus 13 i uge 7. Vi skal have døre og karme malet og nyt gulv lagt på i fællesarealet. Hus 9 har alle vuggestuebørnene og hus 11 har alle børnehavebørnene.


23/12 2016

Vi ønsker alle børn og voksne i Møllehusene en rigtig Glædelig Jul og et lykkebringende Nytår


12/12 2016

Husk Lucia optog imorgen den 13 december. Der er morgenmad og Lucia i hus 11 og 13 fra 06.45. Der bliver gået Lucia for vuggestuebørnene 09.45 i hus 9 og 13.


2/12 2016

Kort info: Så er det blevet jul - vi juler og laver hemmeligheder i hele december måned. Vores nye multibane er færdig og godkendt - så nu kan vi spille fodbold uden at skrabe knæene. Banen er opført i lærk og monteret med gummifliser. Husk varmt tøj - vi er på legepladsen hverdag.


10/10 2016

Kort info: Så er det snart efterårsferie og snart er det jul. I forbindelse med Juleferie er det vigtigt at I melder tilbage via Tabulex og Jeres behov i Juleferien. HUSK at vi holder forældremøde den 1. november på den gamle Blåbjerggård skole Bygning C fra 19.00-21.30. Helen Lyng Hansen kommer og fortæller om børns søvn. Vi håber at se så mange af Jer som muligt.